07 June 2012

Essence - Гел очна линия. Ревю и начини за нанасяне

   Отдавна се каня да напиша публикация за този любим мой продукт и за начина, по който го използвам, но все отлагах с желанието да се сдобия и с останалите цветове, които предлагат Essence, за да бъде публикацията по-изчерпателна. За съжаление, така и не открих никъде в София зелената гел линия, а и загубих надежда това да се случи. Затова пускам публикацията със снимки само на черната, кафявата, лилавата и сребърната. Ако все пак, по някакви неведоми пътища, се сдобия и с други цветове ще пусна update :)
  А сега по същество.
  Винаги съм харесвала как седи тънка,  фино нанесена очна линия. За съжаление ми беше почти невъзможно да постигна нещо подобно с молив или с обикновена очна линия. Винаги изкривявах или удебелявах твърде много, а при очната линия с писец всяко леко трепване на ръката води до неравно очертание. Затова и много се зарадвах когато видях, че вече и в България се предлагат гел очни линии (тогава още нямаше магазин на MAC). Първата, която си купих беше на Alverde и беше тотално разочарование. Много слабо пигментирана, суха и ронеща се, а след по-малко от две седмици се превърна в нещо подобно на засъхнала буца кал. Изобщо не се и напъвах да я съживявам с вода и глицерин, а просто я изхвърлих...
Черна - Midnight In Paris 01, Кафява -London Baby 02,
 Лилава - Berlin Rocks 03, Сива - Miami's Ink 05
   Съвсем скоро след това реших да пробвам гел линиите на Essence. Четох доста положителни отзиви и затова реших да им дам шанс. Купих си черната. Оказа се изключително сполучлив продукт. Уникално силна пигментация, чудесна консистенция, лесна за нанасяне - маже се като масло. А трайността ѝ е много, много голяма, дори и във водната линия на окото. Имам я вече повече от година, използвам я поне 3 пъти седмично и още е "сочна" в кутийката и все така хубава. Освен това е толкова икономична, че още дори не съм я преполовила.
  Това беше причината през изминалия месец да си взема още цветове. Не го бях направила по-рано защото рядко използвам друго, освен черно и се опасявах, че ще изсъхнат след една-две употреби. 
   Другите три цвята, с които се сдобих също ми допаднаха много за времето, в което съм ги ползвала, макар и да са една идея по-слабо пигментирани от черната и не са матови, а с лек металически блясък. Той обаче не личи много когато са тънко нанесени (освен при сребърната, тя блести доста). "Кафявата" всъщност не е съвсем кафява, а е доста особен тютюнево-пепелив цвят, който бързо ми стана любим за ежедневен грим или когато искам ненатрапчиво очертание на окото. В ден 11 от 30 дневното предизвикателство съм с нея - Линк.
  

  Четките, които използвам за нанасянето на гел очна линия са три
- стандартна скосена четка, плоска отсечена под прав ъгъл и най-често срещаната обла и тънка, със заострен връх.
  Първата използвам най-често. С нея става идеален фин рисунък изключително лесно.  Докосвам я леко в повърхността на продукта и поставям четката съвсем плътно в основата на миглите по цялата дължина на скосеното снопче, а после полека изтеглям към външната част на окото. Резултатът винаги е перфектен. Ако искам да направя много тънка и издължена "опашка" като тази ТУК, използвам заострената четка само за нея. Останалия рисунък по дължината на клепача е със скосената четка.
  Плоската четка открих съвсем наскоро и безкрайно много я обичам. Съвсем интуитивно ѝ намерих приложение в нанасянето на гел очна линия, а в последствие разбрах, че именно за това се използва и я наричат "Push eyeliner brush", т.е. четка за притискане на очна линия. Може да се използва също толкова успешно и с тъмни сенки. Техниката при нея е по-различна отколкото с другите четки. С нея не се прави рисунък, а очната линия (или сенките) буквално се набиват в основата на миглите и така изглежда сякаш нямате очна линия, а в същото време миглите са много по-подчертани и изглеждат много по-плътни, отколкото ако сте само със спирала. Това е и начина, по който е най-малко вероятно да сгрешите когато поставяте очна линия.
  По същия начин нанасям очната линия и във водната линия на окото. Не движа четката и не рисувам с нея, а просто я притискам. По този начин продуктът залепва много по-добре и е доста по-траен във водната линия.
  Позволявам си да публикувам едно клипче от You-Tube, в което нагледно е показано как се използва плоската "пуш" четка:


 Скоро може би ще направя сама няколко  клипчета на български, за да не използвам чужди, но категорично нямам претенциите да откривам топлата вода. Почти всичко, което пиша тук и което ще показвам като техника и трикове, е научено от някъде другаде, а не е лично изобретение ;-)