22 June 2012

Началото на първата ми палитра от Inglot

  Началото - защото още не е напълнена. Първата - защото със сигурност ще има и втора.

Преди време ви бях писала за първото си посещение в магазина на Inglot. Тогава си взех само 4 цвята сенки за проба, които толкова ми харесаха, че реших да си направя една палитра от 40 цвята. Инвестицията не е малка и затова сметнах, че е по-добре да пълня палитрата постепенно за да не стресирам излишно и без друго изтънялия ми, почти граничещ с нула (след края на платеното майчинство) бюджет. За съжаление, доста бързо осъзнах, че една палитра едва ли ще ми стигне за всички цветове, които си харесах и е твърде вероятно след като довърша тази идния месец, да започна нова, по-малка.


  Този път в магазина на Inglot ме посрещнаха доста по-топло. Консултантите бяха много усмихнати и отзивчиви, а четката на Sigma, която носех с мен, за да тествам на ръката си по-лесно и достоверно сенките, предизвика сериозен интерес и бързо стана повод за разговор.
  След половин час мазане, чудене и вайкане, все пак успях да си избера само 14 цвята за новата палитра. Чак когато се прибрах вкъщи осъзнах, че явно толкова съм се омагьосала от големия избор, че съм си взела само по едно сиво и синьо, а лилавото напълно съм го забравила. Следващия път категорично ще си взема списък с набелязани номера + написани с едър шрифт цветовете, които не бива да пропускам. Явно блондинският ми мозък се затруднява в асимилирането и организирането на подобно тежко начинание, каквото е избирането сред толкова много възможности.

  Сенките, които избрах този път са основно матови, а някои от тях матови със ситни блестящи частички, които изключително красиво проблясват на светлината, като в същото време не са прекалено нагъсто и са достатъчно дискретни и ненатрапчиви.
  Друга интересна придобивка са Rainbow сенките, които съчетават три тона на един цвят и са перфектно решение за тези светове, които не се използват особено често, но в същото време е добре да ги има в повече от един нюанс.
  Качеството и пигментацията на всички са отново на много високо ниво, а трайността и без база наистина е впечатляваща.
 Снимките са на закрито и на слънце. При кликване се увеличават.

D.S.495, Pearl395, Matte353, Matte350, Matte342, Matte363, Matte339, Matte391
D.S.477, D.S.611, D.S.473, D.S.504, Matte338, Matte361, Matte362
Rainbow103R, Rainbow 108R, Rainbow105R

  Единственото нещо, което малко ме притесняваше беше как ще вадя пълнителите от палитрата, защото е магнитна, а те лягат много плътно в гнездата и няма откъде да се подпъхне каквото и да било. Сетих се, че някъде бях чела, че може да се използва някой от магнитите в четирите ъгъла на капака за да се залепи за него сянката и да се извади така от палитрата. След няколко опита успях да се справя и да пренаредя цветовете. Прибягнах и до една малка хитрост - съвсем внимателно с върха на пила подбутнах едно от магнитчетата на капака така, че да се подаде малко (около 1мм) извън пластмасата. След тази интервенция, всяка сянка изкача (буквално скокват и се лепват на магнитчето) на секундата щом допра магнитния капак до ъгълчето ѝ.